woensdag 8 april 2009

Introductie van de onderzoekers

Rechts van onze weblog ziet u een foto ons, de ouders die zich de komende tijd met het onderzoek naar de historie van de Benoordenhoutschool gaan bezighouden.
Nadat duidelijk werd dat de school binnenkort wordt afgebroken, is bij ons de interesse ontstaan om meer te weten te komen over de historie van de Benoordenhoutschool en met deze informatie ook iets te gaan doen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat een boek zal worden gepresenteerd over dit onderwerp. Maar ook is het denkbaar dat het verzamelde materiaal op termijn in de groepen van de school wordt gebruikt. Hieronder volgt een korte introductie over ons:

Nicolien Pinkse (1972) studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Zij won met haar scriptie over het mobiliteitsbeleid in het openbaar voortgezet onderwijs van Den Haag de Topos-afstudeerprijs. Sinds 10 jaar werkt zij als onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer. Naast haar werk volgde zij cursussen paleontologie, genealogie en historisch onderzoek. Vanaf half maart neemt zij voor 4 maanden onbetaald verlof op om aan het onderzoek naar de historie van de Benoordenhoutschool te werken.

Marit Kramer (1970) studeerde in 1997 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgde aldaar de studie Opleiding tot Vertaler met als hoofdtaal Zweeds. Na negen jaar te hebben gewerkt bij een tweetal vertaalbureaus besloot zij begin 2006 een eigen bureau te beginnen waarbij zij zich uitsluitend kon toeleggen op het vertalen van teksten uit het Zweeds, Deens en Noors.

E. J. (Ernie) Mellegers (1964) studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna is hij o.a. redacteur aan het vaktijdschrift ‘De Architect’ geweest en doceert hij sinds 1996 Architectuur en Stedenbouwgeschiedenis (en gerelateerde vakken) aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Ook treedt hij regelmatig op als gastdocent in Delft (Industrieel Ontwerp) en in het verleden in Leiden (Kunstgeschiedenis). Daarnaast is hij zelfstandig publicist en reiziger.

M.K.

1 opmerking:

  1. Leuk initiatief en zeker interessant om te lezen over de geschiedenis van de school! Het maakt het dubbel jammer dat hij afgebroken wordt!
    Anne Karine Lemstra

    BeantwoordenVerwijderen